MFA ’t Berflo uitgelicht

2 februari '23

Eigenlijk alle voorzieningen rondom Woontoren Apollo zijn binnen handbereik. Maar dat wist je misschien al. Toch willen wij graag 1 gebouw in het bijzonder uitlichten: de Multi Functionele Accommodatie (MFA) ’t Berflo. Het park naast Woontoren Apollo (het Watertorenpark) is zelfs speciaal voor ’t Berflo ontworpen en het in 2014 opgeleverde gebouw is naast de vele functies en opvallende vorm ook nog eens superduurzaam.

image alt

Multifunctioneel

De accommodatie heeft niet voor niets de naam ‘multifunctioneel’ meegekregen. In het gebouw vind je onder meer 2 scholen, een kinderopvang en peuterspeelzaal, een consultatiebureau, particuliere zorgondernemers en een aantal wijkwelzijnsvoorzieningen.

Maar ook voor spel en avontuur kun je terecht in dit wijkcentrum. Op het terrein zijn jeu de boule-banen en avontuurlijke openbare speelplekken. MFA ’t Berflo Hengelo is er dus voor alle wijkbewoners, van jong tot oud.

image alt

Activiteiten

Naast wekelijkse activiteiten zoals gymnastiek voor dames, jeu de boule of georganiseerde groepswandelingen, worden er in ’t Berflo ook regelmatig speciale activiteiten georganiseerd. Denk hierbij aan een inspirerende koffie- of theeochtend waar alle buurtbewoners de gelegenheid hebben om met elkaar bij te praten. Of wat dacht je van een oergezellige bingo-avond? En dat allemaal op loopafstand van jouw comfortabele appartement in woontoren Apollo.

Er is hier zelfs een Theater/conferentie- filmzaal, een Grand café, een creatieve ruimte en een les/groepskeuken! Repetitie of een verenigingsvergadering? Bij MFA ’t Berflo zijn diverse zalen te huur. Alle voorzieningen inclusief de horeca onder één dak. Ideaal!

image alt

Superduurzaam

‘t Berflo is zoals gezegd superduurzaam. Als één van de eerste passieve multifunctionele accommodaties in Nederland kost het verwarmen en koelen van het gebouw nagenoeg geen energie. Er zijn heel wat energiezuinige en vooral gezonde maatregelen geïntegreerd, alles gericht op een gunstig verblijfsklimaat in het gebouw. Het gebouw is ontworpen als een thermosfles: zo min mogelijk van de energie die erin wordt gestopt, gaat verloren.

Ook hier wonen?

Heb jij interesse in een prachtig 3-kamerappartement met zoveel fijne en praktische voorzieningen om de hoek? Er zijn nog een aantal appartementen beschikbaar! En het goede nieuws is, dat de aannemer al vanaf april 2022 aan het bouwen is. Dat betekent dat Woontoren Apollo al volgend jaar jouw nieuwe thuis kan zijn.

Bekijk de beschikbare appartementen

Bron fotomateriaal: Fotograaf Luuk Kramer en Spring Architecten

Heb jij een vraag? Neem contact op
Wanneer wordt woontoren Apollo opgeleverd? Bekijk de planning