Hoogste punt Woontoren Apollo bereikt

10 november '23

Na de start bouw april vorig jaar is deze maand het hoogste punt van woontoren Apollo bereikt. Met 46 meter de hoogste woontoren van Hengelo met het mooiste uitzicht over de stad. Het woongebouw met 52 koopappartementen ligt direct aan park Veldwijk op 5 minuten fietsen van het centrum. De woontoren is een project van ontwikkelaar BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling en bouwer Ter Steege Bouw Vastgoed Rijssen BV naar een ontwerp van MAS architecten. Op donderdagmiddag 9 november organiseerden de samenwerkingspartners een feestelijke bijeenkomst voor toekomstige bewoners en andere betrokkenen.

Na het welkomstwoord en mooie woorden van wethouder Gerard Gerrits in MFA 't Berflo (de school naast woontoren Apollo) verplaatste het gezelschap zich naar de bouwplaats. Daar markeerde de wethouder het hoogste punt door een vlag te hijsen naar de bovenste verdieping van de woontoren, gevolgd door een gezamenlijke toost. Genodigden konden de 2e verdieping van de woontoren bekijken, waar tevens werd nagepraat onder het genot van een hapje en een drankje. Buren maakten alvast enthousiast kennis met elkaar.

Proost hoogste punt

Duurzaam

Zoals het er nu naar uitziet, ontvangen de bewoners in het 2e kwartaal van 2024 de sleutel. Met woontoren Apollo is de wijk Veldparkwijk – waar ook nog 240 nieuwbouwoningen zijn gerealiseerd – afgerond. Woontoren Apollo is een duurzaam gebouw: gasloos en met zonnepanelen op het dak. Bewoners kunnen bij hun eigen parkeerplaats een laadpaal laten installeren.

Wethouder Gerard Gerrits: "In Hengelo willen we meer en gevarieerde woningen bouwen. Dit draagt bij aan het behalen van onze groeiambitie en om Hengelo verder te ontwikkelen tot een aangename stad om te wonen, te werken en te leven. Daarbij horen ook goede en duurzame woonvoorzieningen zoals de woontoren Apollo."
 
Ontwikkelingsmanager André la Rivière van BPD:" Met woontoren Apollo is Hengelo een icoon rijker. Wij zijn trots op dit prachtig gebouw met uitzicht over het park en de stad en alle voorzieningen dichtbij."
 
Arjan van 't Hul, directeur bij Ter Steege Bouw Vastgoed Rijssen, vult aan: " Van start bouw tot het hoogste punt, in anderhalf jaar tijd! We bouwen hier vol enthousiasme aan het hoogste gebouw van Hengelo. Hier zijn we dan ook best trots op! Mooi om vanuit het samenwerkingsverband met BPD te werken aan dit prachtige project. Dit is voor ons altijd een bijzondere gebeurtenis en een mooi moment om dank en waardering uit te spreken naar de vaklieden. We proosten dan ook met ‘pannenbier' op de voltooiing van het hoogste punt van Apollo! "

Wonen in Woontoren Apollo?

Wonen in Woontoren Apollo? Dat kan! Op dit moment zijn er nog slechts een paar bouwnummers beschikbaar in deze toren. De appartementen in Woontoren Apollo worden van alle gemakken voorzien. Zo wordt het appartement opgeleverd met luxe badkamer en een seperaat toilet. Ook heeft de woontoren een goede ligging nabij vele voorzieningen. Bekijk het beschikbare aanbod en meld je aan!

Bekijk het actuele aanbod
Heb jij een vraag? Neem contact met ons op
Ook wonen in Woontoren Apollo? Bekijk het aanbod!