Dit zijn dé keukentrends van 2023!

4 oktober '23

Of ‘ie nou groot is of klein, de keuken is het kloppende hart van vele huishoudens. Het is de plek waar jij jouw eerste kop koffie zet, je gezin samenkomt en je jouw gasten ontvangt. Aangezien het een plek is waar we doorgaans heel wat tijd doorbrengen, kunnen we er maar beter voor zorgen dat deze plek goed aanvoelt. En misschien wel net zo belangrijk; dat deze plek er goed uit ziet! Van jouw keuken een plaatje maken? Wij delen dé keukentrends van 2023!

image alt

1. Met zoveel bedrijvigheid, kan de keuken wel wat rust gebruiken

Inderdaad. In de keuken is het vaak een drukte van jewelste. Of het nu gaat om de rondslingerende borden van je oudste zoon, de kat die om schaaltje-melk-nummer-zoveel bedelt of jouw partner die na al die jaren de boodschappen nog stééds op de verkeerde plek zet… Jouw keuken kan wel wat rust gebruiken!

Lucky you, in 2023 staat een rustige basis namelijk centraal. Felle kleuren maken plaats voor kalme, natuurlijke tinten. Wanneer jij voor een beige, mosgroene of pastelkleurige basis kiest zit je komend jaar goed!

image alt

2. Natuurlijke onderdelen, op jouw manier

Om de kalme en natuurlijke ‘feeling’ van jouw keuken wat verder door te trekken vullen we de basis aan met natuurlijke producten, denk bijvoorbeeld aan marmer en hout. Dit kan gelden voor het keukenblad maar ook voor de krukken bij het kookeiland of zelfs voor een goede hoeveelheid grote snijplanken.

Wil je het hout strak gelakt of juist liever robuust en grof hebben? Met beide kom je dit jaar weg, maak er dus je eigen feestje van!

image alt

3. Groen, groener, groenst

Groen is goed! En dan hebben we het niet alleen over jouw gezonde smoothie met kersverse spinazie. Óók in de keuken betekent meer groen, meer fun! De ‘jungle-vibe’ met vele planten zagen we eerder al terugkomen in woon- en slaapkamers en mag dit jaar doorgetrokken worden naar de keuken.

Wat dacht je van een brede plank boven jouw aanrecht vol met verschillende soorten verse kruiden? Ook een grote hangplant op jouw vitrine- of koelkast mag komend jaar niet ontbreken. Niet zo’n planten fan? De gemiddelde keukenapparatuur gaat komend jaar zéker verkrijgbaar zijn in groentinten!

image alt

4. It’s all about the details

Voorgaande punten wijzen overduidelijk op een rustige, natuurlijke basis. Is de rebel in jou daar niet zo blij mee? Niet getreurd; dit jaar kan jij geoorloofd losgaan op de details!

In 2023 gaan we voor opvallende items en contrasten, denk bijvoorbeeld aan een gouden kraan of opvallende vaas in jouw keuken. Is de basiskleur van jouw keuken vrij licht? Maak dan de combinatie met donkere elementen. Ben jij voor een donkere of mosgroene basis gegaan? Kies in dat geval voor lichtgekleurde details om deze zo extra te laten opvallen.

image alt

5. Let’s go Retro!

In de fashion industrie kunnen we er al jaren niet omheen; de retro-trend! De gemiddelde hipster heeft een opvallend, ouderwets ski-jack in de kast hangen en de ene na de andere vintage winkel opent haar deuren. Zijn voorgaand genoemde punten niet erg bevredigend voor jouw creatieve brein? Dan hebben we goed nieuws: de retro keuken? Die kan niet gek genoeg!

Ga voor authentieke prints en patronen of combineer verschillende kleuren, strepen en stippen. Een meubelstuk dat de retro-keuken kenmerkt is natuurlijk de opvallende, losstaande koelkast. Maak het feestje af met de juiste accessoires: denk aan een broodrooster of servies in retro jasje, een flinke hoeveelheid cactussen, een gekleurd tapijt in de keuken (ja, écht!) en industriële lampen of lichtbollen. O enne, de ouderwetse waterkoker… Die mag natuurlijk niet ontbreken!

Heb jij een vraag? Neem contact met ons op
Ook wonen in Woontoren Apollo? Bekijk het aanbod!