5 voordelen van het wonen in een appartement

21 februari '23

In Woontoren Apollo komen 52 luxe nieuwbouwappartementen met variatie in onder andere het aantal vierkante meters en het aantal kamers. Naast het uitzicht zijn er nog meer redenen waarom je kiest voor het wonen in een appartement. Benieuwd welke voordelen dit zijn? Bekijk snel de 5 voordelen die wij op een rij hebben gezet.

image alt

1: Genieten van het mooiste uitzicht

Als jij woont in een luxe nieuwbouwappartement in Woontoren Apollo dan heb jij het voordeel van een bijzonder uitzicht. Vanaf de ene kant van de woontoren kijk je van jouw balkon uit op het centrum van Hengelo en vanaf de andere kant kijk je uit op het FBK stadion en de groene omgeving! 

image alt

2: Alle voorzieningen binnen handbereik

Een ander voordeel van een appartementengebouw is vaak de locatie. Dit is ook zeker het geval bij Woontoren Apollo. Deze woontoren ligt naast een supermarkt, een park, sportaccommodaties, een gezondheidscentrum, kinderopvang en een basisschool. Met de fiets ben jij in een paar minuten bij het station of in het oude centrum van Hengelo waar je heerlijk kunt winkelen of op een terrasje kan zitten. Ideaal toch?

3: Zuinig wonen door minder energieverbruik

Wil je het liefst zo zuinig mogelijk wonen? Dat is zeker een voordeel aan een appartement! Je hebt vaak minder oppervlakte om op te moeten warmen dan een woning met meerdere verdiepingen. En zeker als jouw appartement wordt omringd door andere appartementen, hoef je vaak minder te stoken. En een extra voordeel: de appartementen worden gasloos gebouwd. Wonen in een appartement is op deze manier vaak veel goedkoper. Je hoeft immers minder kosten te maken voor de energievoorzieningen! Zeker op lange termijn ga je dat verschil merken in de portemonnee.

4: Sneller schoon en minder onderhoud

Wat dacht je van het voordeel van minder oppervlakte en alles op één verdieping met schoonmaken? Geen gesjouw met stofzuigers en emmers. Muziekje aan en je vliegt door de woning! In een mum van tijd is hij schoon en opgeruimd. Is dat geen heerlijk idee? Want laten we eerlijk zijn: er worden maar weinig mensen echt blij van al het poetswerk dat je steeds maar bij moet houden. Hoe minder, hoe beter wat ons betreft. En in dezelfde lijn van schoonmaken ligt onderhoud. Je woont in een nieuwbouwwoning dus de eerste jaren heb je er geen omkijken naar. Daarna regelt de VVE het onderhoud waar je maandelijks voor spaart middels je servicekosten.

5: Een gevoel van veiligheid

Met wonen in een appartement kies je voor wonen met meerdere mensen in één gebouw. Het is makkelijker om contact te maken met andere bewoners omdat je in de lift en het trappenhuis andere bewoners tegenkomt. Een beetje sociale controle helpt bij het gevoel van veilig wonen. Daarnaast komt er in het Woontoren Apollo een afgesloten fietsenberging. Zo is de kans op diefstal van je fiets een stuk kleiner. Ook krijgt ieder appartement een eigen parkeerplaats zodat jij jouw auto altijd kunt parkeren.

Levensloopbestendig bovendien!

Alle voordelen samen maken deze appartementen trouwens uitermate geschikt als levensloopbestendige woningen. Dichtbij de voorzieningen, veilig, makkelijk schoon te maken, geen tot weinig onderhoud, hier kan je oud worden of genieten van je pensioen!

Heb jij een vraag? Neem contact op!
Meer nieuws lezen? Bekijk alle nieuwsberichten