Voorzieningen nabij Apollo in Veldwijk

Rondom Veldwijk vind je eigenlijk alles wat je dagelijks nodig hebt. De nieuwe woontoren wordt tegen een lager deel van een bestaand gebouw aangebouwd. In het lage middendeel zijn voorzieningen zoals supermarkt Nettorama beschikbaar. Kinderen kunnen in de wijk naar één van de basisscholen en tegenover Veldwijk zit het ROC van Twente. Ook is er op loopafstand een medisch centrum.

image alt

Horeca en winkels

We zeiden het al eerder: met 5 minuten fietsen ben je in de binnenstad van Hengelo waar je talloze winkels en leuke horecagelegenheden vindt. Maar om de hoek van Veldwijk zijn ook een paar restaurants en een snackbar. Voor de dagelijkse boodschappen hoef je niet ver. Supermarkt de Nettorama zit naast de deur. In de wijk is daarnaast een kapper, bloemist en slager. Heb je zin in een vers visje? De viskraam van Edith staat aan de rand van het park, tegenover de woontoren Apollo.

image alt

Vervelen is geen optie

Sporten in Veldwijk? Mogelijkheden zijn er meer dan genoeg. In het park voor de deur van Apollo zit een rugbyclub, voetbalvereniging, sporthal, tennisclub en het FBK Stadion. Een rondje rennen in het park is natuurlijk ook erg fijn. Doe je liever yoga of fitness? Ook dan hoef je de wijk niet uit. En wist je dat je met 5 minuten naar de mooie Golfclub Driene rijdt?

Met het park Veldwijk voor de deur is er altijd een fijne plek om even lekker een frisse neus te halen. Maar Hengelo heeft nog veel meer mooie plekken. Zeker de zuidkant van de stad. Geniet van de natuur rondom Landgoed De Driesprong, verken De Wildernis en struin door Landgoed Lonnekermeer. Heb je (klein)kinderen? Neem ze dan mee naar Speeltuin Watertorenpark.

Als je zin hebt in een avondje uit of een middag vermaak, dan fiets je naar de binnenstad van Hengelo. Daar is een schouwburg, een bioscoop en een poppodium. Het altijd wisselende programma biedt voor elk wat wils. Verder worden er in de stad jaarlijks 300 evenementen georganiseerd. Je vervelen is geen optie in Hengelo.

Wil je iets weten? Neem gerust contact op
Hier wonen? Dit is Hengelo!